fredag 31 mars 2017

Nya singeln "Ja må du leva" || Popmuzik.se


Det var för två år sedan som Darin släppte sitt album Fjärilar i Magen. Med det gick han ifrån engelska som språk och istället framförde sina låtar på svenska. Han lämnade även tryggheten med ett skivbolag i ryggen för att släppa sin musik på egen hand.

Första singeln blev Ta mig tillbaka som i dagsläget nått fem gånger platina och toppade mer eller mindre alla topplistor som fanns inom rikets gränser. Succén var ett faktum och efter det följde han upp med albumet och även en turné.Kan du berätta om ett av de bästa minnena från turnén?

- Det var nog på Konserthuset i Göteborg alltså. Så sjukt bra publik. Efter Tänk dig så var det den längsta standing ovation jag någonsin fått.Göteborg är inte så jävla ändå med andra ord.

- Haha, nä. Även om jag släppte den låten så gillar de mig.I samband med att Darin skulle släppa Fjärilar i Magen hade saker även börjat hända i Asien med Exit-plattan. Bland annat var han där för promotion och konserter under 2015.

Det skulle ju vara spännande med mer internationellt material från Darin vad det lider. Så frågan är om han lagt det helt på hyllan eller om han fortfarande skriver på engelska?

- Jag har börjar skriva lite i alla fall. Jag har varit i Los Angeles tillsammans med en brittisk låtskrivare som är väldigt duktig. Med jag har inte kommit så långt med det än. Just nu är det mer fokus på det svenska.Idag släppte Darin singeln Ja må du leva. En väldigt positiv och glad poplåt som han skrivit tillsammans med Peter Kvint som även skrev en del låtar på Fjärilar i Magen, samt att den är producerad av duon Smith & Thell.Vad handlar låten om?

- Tanken med texten är att det är så mycket press på oss. Både i oss själva men även från folk i vår omgivning. Det är mycket krav och ideal man ska följa för att vara på ett visst sätt. Med det kanske man fokuserar för mycket på sådant som faktiskt inte betyder så mycket i slutändan. Texten är en uppmaning att fira livet istället och att njuta. Just nu tror jag det behövs mer glada och positiva låtar.Titeln är ju ändå lite cheezy. Hur kom på fram till just Ja må du leva?

- Haha, vi satt och flummade i studion om jag ska vara ärlig. Den hade en annan text från början som jag inte ens kommer ihåg nu. Så testade vi Ja må du leva istället och det var som om alla pusselbitar föll på plats. Den kändes helt plötsligt så mycket bättre än det vi hade spelat in. Att fira livet som en födelsedags låt. Så ibland är det bra att sitta och flumma, haha.Hur blev det förresten Smith & Thell som producerade denna gång?

- Vi är vänner sedan ett tag tillbaka och har skrivit tillsammans.
Så nu har vi börjat jobba mer ihop.Hur känns det nya materialet som ni gjort? Är det som en fortsättning på Fjärilar i Magen?

- Det blir som en röd tråd kan mans säga. Det blir som en fortsättning,
men ändå nytt.Till hösten får vi veta svaret då nya plattan är planerad att släppas. Den är långt ifrån klar än och Darin jobbar på så gott han kan med sitt låtskrivarteam. Med nya plattan gör han det andra släppet på Dex Music, som är hans egna skivbolag.Hur känns det nu inför andra albumet som independent-artist?
Känns det fortfarande som ett bra val?

- Ja verkligen! Men jag får mycket hjälp från mitt superteam som jobbar hårt med att förverkliga mina visioner.Har du förresten funderat på att signa andra artister till ditt bolag?

- Inte än. Jag har mest fokuserat på mitt egna, så jag har inte skrivit åt andra eller funderat på att signa. Men det är lätt något jag kan tänka mig göra i framtiden, men vi får se när det blir.


Kan inte låta bli att tycka det det skulle vara väldigt intressant att se vilka artister Darin skulle samla i sitt stall. Han känns som en person med både skarp hjärna och hjärta, så jag har en känsla av att det skulle bli väldigt bra… Men först får vi hylla livet tillsammans med Darin på nya singeln Ja må du leva.