lördag 5 augusti 2017

"We stand with Standing Rock" --> WOW Talks


"Checkade du in dig vid Standing Rock hösten 2016? Upprördes du över hur en oljeledning skulle byggas rakt över ursprungsfolkets mark, hur beväpnade soldater och polis försökte stoppa protesterna med vattenkanoner och fysiskt våld?

Nina Gualinga och Sofia Jannok var på plats och berättar vad det handlade om,
vad de såg och vad som hände. Det här är på inget sätt ett ensamt fenomen. Ursprungsfolk är människor som levt i ett område under lång tid – innan andra folkgrupper grundat en stat i området – och som har eget språk och egen kultur.

Alltför ofta blir de missgynnade av staten som det minsta problemet, och fängslade och torterade av bara den anledningen, som det största. Vi har det närmare inpå oss än vad vi ofta tänker på. Darin (14:45 - fre 11e aug) ansluter till programpunkten We stand with Standing Rock och mycket mer. Välkomna till WOW Talks 2017!"


Wow talks är att skapa en plattform där det kan diskuteras kreativitet, hållbarhet, framtid och förändring och är ett långsiktigt projekt som
festivalen har i samarbete med Oatly.

Den håller till på Höjden i Slottsskogen och tanken är att scenen ska formas kring det goda samtalet med hållbarhet som riktmärke. 20 programpunkter
och nästan 50 talare är utspridda över festivalens tre dagar.

För den som inte kan vara på plats i Slottsskogen så kommer hela WOW Talks livesändas , genom ett samarbete med Metro Debatt. Sändningsprogrammet släpps under festivalveckan.


11 . 08 . 2017

10 . 08 . 2017