fredag 17 november 2017

Alla ögon på Darin i dagens Metro!
Metros helgnummer hittar du i ett tidningsställ nära dig eller på Metro.se! ;)Darin är tillbaka på svenska. Det nya albumet och särskilt låten ”Alla ögon på mig” beskriver han som sin mest personliga hittills. "Det är något jag har burit med mig väldigt länge", säger han till Metro.

Som 17-åring slog Darin Zanyar igenom över en natt i ”Idol”

I dag är popstjärnan 30 år gammal och har inga planer på att sakta ner. Han har bland annat hunnit släppa sju framgångsrika studioalbum och gjort succé i ”Så mycket bättre”. I dagarna släpps hans åttonde album, ”Tvillingen”.

Men att bli popidol och ett av Sveriges hetaste diskussionsämnen som 17-åring var inte bara en dans på rosor. Något som Darin inte riktigt har öppnat upp om förrän nu, i nya låten ”Alla ögon på mig”.

Samtidigt som han fick motta oerhört mycket kärlek och hyllningar från det svenska folket och fansen under och efter ”Idol” var det många som tyckte tvärtom – och avskydde honom. ”All denna kärlek, alla hårda slag”, som han sjunger i låten.

– Jag har aldrig skrivit en sådan typ av låt förut. Det är något jag har burit med mig väldigt länge, ända sedan jag slog genom. Hur det var från mitt eget perspektiv. Att det var mycket som var fantastiskt, men även många andra tuffa saker som man inte var förberedd på.

Om han kunde gå tillbaka i tiden och ge ett tips till sitt 17-åriga jag, skulle han säga åt sig själv att inte ta åt sig personligt av hatet och kritiken.

– Och att alltid lita på det man själv tycker och känner. Det var som två block – ett som älskade en och ett som inte gjorde det. Det är inte lätt att ta in som 17-åring.
I somras fyllde han 30 år.

– Det känns som att man har varit 20-någonting så länge. Och helt plötsligt är man 30. Ibland tänker man att tiden går för fort, och det gör den ju. Men när jag tänker efter har jag hunnit uppleva mycket. So far, so good! Men jag vill göra mer. Både med musiken och privat. Jag vill resa mer, upptäcka mer och landa ännu mer i mig själv.

Efter 13 år i rampljuset har Darin än i dag lyckats med konststycket att hålla privatlivet hemligt.

– Jag har aldrig gillat att dela med mig för mycket av det personliga. För mig är det skönt att känna att jag har det för mig själv. Att jag gör det som känns bäst för mig och inte känner att bara för att jag är en offentlig person så måste jag dela med mig av hela mitt privatliv och allt jag gör. Jag gör det här för musiken, det är alltid det jag har förknippats med som artist.

Han låter i stället musiken tala, och säger att det han vill dela med sig av finns i hans låttexter.

– Jag tror att det är min personlighet, det är naturligt för mig att hålla saker som dejtande, familj och sådant privat. Jag var osäker på om jag skulle släppa ”Alla ögon på mig” eftersom att den är så personlig. Men det känns bra. Jag tror och hoppas att min publik tycker om det.


Hans succé i ”Så mycket bättre” och en inspelning på hyllningsalbumet till Ted Gärdestad var det som väckte Darins intresse för att börja sjunga på svenska.

– Det var så kul att åka ut på turné och spela med de svenska låtarna på mitt första svenska album, så nu vill jag köra en 2.0 och utveckla det.

Men det betyder inte att han kommer att sluta sjunga på engelska.

– Engelskan finns kvar, men just nu har jag bara fokuserat på det svenska. Jag kommer att åka ut på en stor turné i vår. Mest i Sverige, men också i Finland, Norge och Danmark.

Och det är just på scenen som Darin trivs som allra bäst.

– Jag känner mig mest som mig själv när jag står på scenen. Det är där jag kan släppa loss mest och visa vem jag är. Den känslan är så skön, det finns ingenting som slår den.

Darin ger sig ut på turné i vår med start den 22 februari. Albumet ”Tvillingen” släpps den 24 november.


Darin om …

… att satsa på en internationell karriär:

– Jag har varit runt i Europa och blev signad i Asien i samband med skivan ”Exit”. Det var otroligt häftigt att turnera där och en fantastisk upplevelse att se fans vänta på mig på flygplatsen i Kina. Jag hade ingen aning om att jag hade fans där. Jag har aldrig turnerat i USA, jag har bara haft musik som spelats där. Jag har inte riktigt tagit tag i det och gjort det fullt ut. Jag vill absolut fortsätta att släppa musik även på engelska för att det ska funka internationellt.

… han kan tänka sig att vara med i Melodifestivalen igen:

– Nej, det är inte något som jag har tänkt på. Det kändes rätt då med låten jag hade, och jag kände att det blev en bra grej som togs emot bra, men i dag går inte mina tankar åt det hållet.


***

Fakta/Darin

Namn: Darin Zanyar.

Ålder: 30 år.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Med albumet ”Tvillingen” som släpps den 24 november och vårturné med start den 22 februari i Göteborg.

Gjordes 13 nov lades ut idag!